Kathmandu, Nepal
Miami Beach, Florida
Bali
Tokyo, Japan.
Sri Lanka
Reykjavik, Iceland
Machu Picchu, Peru
Edinburgh
Cruise
Cruise
Bondi Beach i Sydney, Australia
Kenguru i Australia
Ryk og reis

Reisetrender 2016

Det er sommer og ferie. Reiseglade nordmenn bruker titalls tusen på ferier, i jakten på sol og nye opplevelser. Vi nøyer oss ikke lenger med chartertur til Spania, vi vil ha mer og bruker gjerne ferien på å oppleve andre verdenskontinenter  og  kulturer. Her har vi samlet en liten oversikt over reisetrendene i 2016:

Sri Lanka

Dette er en frodig øynasjon hvor man kan oppleve storslagne templer, teplantasjer og dra
på safari, samtidig som man kan besøke storbyen Colombo. Turen kan avsluttes med en
herlig strandferie.

Nepal

Majestetiske fjell, små landsbyer og et herlig folkeslag venter den som reiser til Nepal. Turen kan kombineres med et besøk til nabolandet Buthan, der man kan oppleve gamle kloster og en flott utsikt over fjellene i Himalaya.

USA

Landet ”over there” byr på herlige, pulserende byer som New York, Miami, Los Angeles og New Orleans, for å nevne noen. Statene har storslagne attraksjoner, nydelige nasjonalparker og selvsagt fantastiske strender.

Bali

På den grønne øya i Indonesia kan du besøke regnskoger, dra på delfinsafari og matlagingskurs, besøke risplantasjer og nyte livet på paradisiske strender.

Peru

Opplev restene av det fantastiske inkariket – ruinbyen Machu Picchu –, som ligger majestetisk til på toppen av et fjell. Stedet har storslagen utsikt og står på UNESCOs verdensarvliste. Besøk også Titicaca-sjøen, og reis på cruise i den øverste delen av Amazonas-elva.

Japan

Opplev blomstringen av mandeltrærne, besøk byene Tokyo, Kyoto og Hiroshima, og se flotte
Mount Fuji. Møt en helt annerledes kultur, spennende mat og fantastiske templer.

Reykjavik

Besøk den blå lagune, bad i varme kilder, besøk vulkaner og fosser og dra på hvalsafari.
Kjør firehjulstrekker inn i landskapet for å nyte kulturen.

Cruise

Dette er en herlig form for ferie hvor man kan nyte late dager på båten, besøke nye steder,
oppleve forskjellige kulturer hver dag, dra på show, nyte god mat, suge inn stemningen i pianobaren eller bare slappe av på balkongen. Cruise passer for folk i alle aldre.

Australia

Dette kontinentet har noe for alle: herlige strender og flotte byer som Sydney og Brisbane.
Man kan snorkle og dykke ved Great Barrier Reef, besøke Ayers Rock, oppleve et unikt dyreliv og surfe ved Bondi Beach.

Skottland

Besøk Edinburgh og Aberdeen, se gammel, flott arkitektur, opplev slående natur og små, koselige byer. En reise til Skottland kan kombineres med et opphold i Irland.

Det er mange ting man må tenke på når man skal legge ut på en lengre tur. Man må undersøke hvilke innreisetillatelser man må ha til de forskjellige landene, om det trengs visum, om man må ha vaksiner, om det er noen lokale skikker man må ta hensyn til, om et land godtar at man har vært innom andre land tidligere på turen, hva man kan medbringe til forskjellige land, osv.

Alt dette kan reisebyråene hjelpe med. Ta gjerne kontakt med Ticket Reisebyrå i Torvbyen. Vi har mye kunnskap og kan hjelpe deg med å legge opp akkurat den turen du ønsker.

Det finnes knapt noe mer interessant enn å være på reise. Når man kommer hjem, er man full av opplevelser og inntrykk. Man lengter tilbake til luktene og til varmen fra menneskene man har møtt på veien. Da er det bare å begynne å spare til neste tur

Tekst: Karianne Gjølberg, Ticket Reisebyrå i Torvbyen
All foto: Ticket Reisebyrå i Torvbyen

x