Riktig sko til glatt underlag
DuppedingserHverdan

Riktig sko på glattisen

Gradestokken er krøpet til under frysepunktet. Bilen har for lengst fått skiftet til vinterdekk og sykkelen har fått satt på piggdekk. Dette må til for å komme oss trygt frem i våre transportetapper i hverdagen.

Les også: Fresh i gummistøvler

Pingvin eller Bambi?

Vi kjenner alle følelsen av hvordan det er å føle seg som Bambi på glattisen, hvor beina sklir i alle retninger. Man går anspent i en gangstil som minner om en pingvin, i det vi prøver å holde oss på beina på glatta. Men hva med fottøyet?

Piggsko

  1. IceBug Moss3 BuGrip – 1699,-
  2. Asics FujiSetsu 2 GTX Piggsko – 1699-, TESTVINNER 2017!

Den gode ullsokken

Det er viktig at man også tar hensyn til fottøyet i denne årstiden. For at en sko skal føles varm er det mange ting som spiller inn, deriblant hva slags sokker man benytter. Ungdommens favoritt; ankelsokker i bomull eller tynne dressokker gir ikke mye varme. Det er da viktig med en god ullsokk, da gjerne med høy prosentandel med merinoull. At en sko er vanntett er også viktig, spesielt her på Sør-Østlandet. Den vantette membranen vil holde fukten på utsiden, og dermed vil du holde deg tørr og varm på føttene.

Devold ullsokker

Devold Daily 2pk sokker – 99,-

Brodder, pigger og veigrep

Sålen til skoene spiller også en stor rolle når det kommer til å holde deg på bena. Det er mange varierende gummiblandinger i sålen. For å sikre deg godt grep bør du kjenne på hvor myk gummien føles, desto mykere desto bedre grep. Når det blir kaldt ute vil også gummien fryse til til en viss grad og oppleves hardere, slik at du risikerer å få et hardt uventet møte med isen. I likhet med dekk til både biler og sykler, kommer også sko med pigger. Piggsko vil gi bedre grep på de glatte veiene, slik at du kan gå mer uanstrenget, og vil dermed hjelpe deg i å unngå belastning- og muskelskader.

Les også: Jeansguide for dummies

Piggsko har oftest hardere og mer robuste pigger enn flere av broddene, noe som gjør at de tåler mer bruk. Mønsterdybden er også en oftest dypere, slik at du får bedre grep. Brodder derimot vil være et godt alternativ, da det er enkelt å ta av og på. Ved å ha brodder og muligheten til å kunne ta de av er midt i blinken om man skal kombinere en gåtur i byen og en varm kaffekopp på kjøpesenteret for å få tilbake varmen.

IceBug-Moss3

SpringYard Brodder – 249,-

3 kjappe tips

  1. Velg sko med god såle for å sikre godt grep!
  2. Pigger eller brodder, velg det som passer ditt bruk!
  3. Varme sokker i skoene!

Og til sist – ikke glem refleks i vintermørket!


Skrevet av: Håvard Everløff Andersen,
Assisterende Butikksjef, G-Sport Torvbyen

x