Roadtrip USA
Ryk og reis

Roadtrip USA

Jeg og min familie elsker bilturer og begynte vår karriere der i Europa først. Men når vi først kom over til USA, så har alle bilturer blitt lagt til dette landet. Jeg tenkte jeg skulle gi dere litt tips og råd, og skulle dere ha flere spørsmål er det bare å komme innom meg på Ticket i Fredrikstad.

Leiebil

Det første jeg tenkte jeg ville gi litt informasjon om er leiebil. Vi har en veldig god leverandør som heter Autoeurope som forhandler de fleste store leverandørene. Noe man skal tenke på når man skal leie bil, er at den må være fullforsikret. Skal man hente og levere bilen på forskjellige steder må man tenkte på kostanden på enveisleie. På vår siste reise fra Los Angeles til New York, brukte jeg mye tid på dette, da det var store forskjeller. Enveisleien kostet alt fra 4000-16000, så her må man følge nøye med.

Miami Beach

Florida – den perfekte start destinasjon

For noen som ikke har vært på roadtrip i USA før er Florida den perfekte staten å starte i. Her kan man fint bruke alt fra 1 uke til så lang tid man ønsker. I Florida kan man ta med noen som heter Sunpass når man leier bil, noe som gjør at man slipper å stoppe ved bompenge maskinene, men kan kjøre rett gjennom expresslane, og man blir avregnet når man leverer inn bilen. Florida er en stat som passer for alle aldre, her har man Orlando med alle parkene for familiene, flotte strender, trendy Miami og Key West, det nærmeste man kommer Karibien i USA. Vi er veldig glad i Everglades og synes det har vært morsomt å se og holde alligatorer, kjøre luftputebåt i sumpene, og ta gåturer rundt i området der, da de har laget flotte turstier.

California

Når det gjelder roadtrip i California, så er det fint å reise fra San Fransisco og så ta Highway 1 ned mot Los Angeles, for da kjører man på sjøsiden. Kjører man motsatt vei mister man mye utsikt, og den veien er helt utrolig vakker. San Fransisco har veldig mye å by på, Pier 39, Kabelvognene, Lombard Street – den mest svingete veien i USA, heldigvis enveiskjørt. Mange fine steder å stoppe langs veien. Man har også her flere nasjonalparker man kan besøke, både Yosemite men også Sequoia, hvor de enorme redwood trærne er. Det er en god kjøretur dit, men vel verdt turen. Denne reisen kan man også kombinere med Las Vegas, vi brukte 2 uker når vi tok denne turen, og da hadde vi masse tid til å gjøre akkurat hva vi ønsket underveis.

Book de 2 første overnattingene

Det jeg anbefaler er at man booker i hvert fall de to første overnattingene, og så kan man ta en del underveis. Skal man besøke steder som er veldig populære som nasjonalparkene osv, så bør man booke overnatting god tid i forveien, da dette fort blir fullt.

Miami skyline

Roadtrip Los Angeles – New York

Jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om vår siste reise til USA, en roadtrip fra Los Angeles til New York.

Start destinasjon – Los Angeles

Vår reise startet i Los Angeles. Ett fint område å bo her er i Santa Monica. Her har man tilgang til den flotte stranden, Santa Monica Pier og gangavstand til mange restauranter, barer og butikker.  Man trenger leiebil her for det er store avstander. Skal man til Walk of fame, Beverly Hills osv så må man beregne i hvert fall 1 time i bil, og i Los Angeles er det utrolig mye trafikk.så her kjører man ofte i kø.

Las Vegas

Naturen i USA er utrolig vakker. Vi reiste til Las Vegas, herfra har man kort avstand til Grand Canyon blant annet. Man kan forhåndsbooke helikoptertur om man skulle ønske det, jeg har selv gjort det og det var ganske så fantastisk. Vi besøkte Hoover Dam og selve byen Las Vegas er en attraksjon i seg selv. Man bør gå inn på de forskjellige hotellene, for hvert hotell er så forskjellige. Går man inn i New York New York hotellet, så ser det ut som om man er i New York med hamburger restauranter og gule taxier, går man inn i The Venetian så ser man at akkurat som i Venezia har de gondoler som går inne i hotellet og utenfor, så helt spesielt.

Nasjonalparkene – en stor favoritt

Jeg vil slå ett slag for å besøke nasjonalparkene i USA, de har blitt vår store favoritt. Det koster ca 30-35 dollar å kjøre inn i hver nationalpark, som om man vet at man skal innom flere, så kan det lønne seg å kjøpe ett nationalpark pass, som er gyldig i 1 år.  Vårt beste minne fra vår ferie i september, var da vi besøkte USA sin eldste nasjonalpark, Yellowstone. Naturen er storslått, et utrolig dyreliv. Vi var så heldige å se 2 grizzlybjørner og 11 ulver på en gang, og der sto vi i over 1 ½ time og fikk se naturens gang. Det er store flokker av bison, elk – ett stort hjortedyr og mye mye mer. Man kan bo inne i parkene, men vi valgte å bo på utsiden i en helt nydelig by som heter Jackson Hole, som jeg anbefaler alle å bo i om man er i området.

Geysirer og varme kilder

Yellowstone har flere geysirer enn noe annet land, og mange varme kilder og seismisk aktivitet. Det ryker fra skogkantene og lukter litt svovel her og der, men utrolig vakkert og jeg anbefaler alle som har mulighet til å dra innom her, det er uten tvil det flotteste stedet vi noen gang har vært.

Midtstatene

Turen gikk videre ned til Denver Colorado hvor vi var to dager før vi kjørte gjennom midtstatene på vei til Chicago. Midt i landet er det ikke mye attraksjoner, men for de som ønsker å kjøre tvers over dette landet, så er det bare å nyte bondelandet. Ett tips er at når man stopper, så stopp på turistinformasjonene, for der finner dere ofte mange brosjyrer på attraksjoner som er i nærheten, og det kan være mange fine ting man ikke visste om, og da er det kjekt å bare legge om ruten litt for å få med seg dette. Vi gjør ofte det, så vi kom over fødebyen og museet til John Wayne, skuespilleren, Broene i Madison County (kjent film fra 90 tallet) og Ford bilmuseum, som faktisk var en hel by og hvor vi fikk være med inn og se en Ford f-150 bli lagd fra a til å, så det var veldig spennende.

Storbyen Chicago

Chicago er en spennende storby. Her har man masse butikker og en lang gate som minner om Fifth avenue i New York, restauranter, men også store grønne lunger, og selvfølgelig den store attraksjonen The Bean.

Detroit – Canada

Vår reise gikk videre gjennom Detroit og over til Canada, hvor vi tok med Niagara Falls på veien. Vi var innom Toronto og Quebec, før veien gikk videre over til USA igjen. Det man skal tenke på med Canada, er at om man kommer med bil eller båt trenger man pr i dag inget visum, men kommer man med fly så må man ha visum.

Hvalsafari i Maine

Ett annet favorittområde som vi oppdaget denne gangen var staten Maine. Utrolig flott natur, mange lange og flotte strender og massevis av små koselig byer, dette er absolutt ett sted vi kommer til å dra tilbake til. Tar man fly til New York eller Boston, kan man ta leiebil og kjøre oppover og nyte denne perlen. Her kan man dra på hvalsafari, ta ferjen ut til Marthas Vinyard, spise hummer som er områdets kjente delikatesse, og bare nyte de koselige områdene og se de mange flotte fyrhusene som står rundt på kystområdet.

New York, New York..

New York var jo stoppestedet vårt til slutt. Nå har vi vært her mange ganger før, men det er en utrolig flott by, som man fint kan besøke flere ganger. Vi bodde denne gang på ett kjempefint hotell som heter Hyatt Scentric Times Square, og dette anbefaler jeg om man skal kun ha noen dager i New York, da det ligger så sentralt til med gangavstand til det meste.

Roadtrip New York – Washington DC

Hvis man flyr til New York kan man også ta en roadtrip ned til Washington DC som er en kjempefin by. Vi har tatt denne turen ett par ganger, og selve byen er koselig, man har også ett fint området ved vannet som heter Georgetown. De har mange attraksjoner i byen og mange fine muséer. Det er kort vei å kjøre ut til kysten til blant annet Cheasapeake Beach, her finner man også mange koselige små byer, flotte strender og ofte har de farmers market og festivaler som man plutselig kommer over på veien.

Visum og pass

En ting jeg vil nevne på slutten er at det har kommet nye visumregler til innreise til USA. Man må ha fått godkjent visum senest 72 timer før avreise. Husk at pass bør være gyldig i 6 mnd etter hjemreisedato.

Så dette var litt tips og forhåpentligvis litt inspirasjon om roadtrip i USA. Kontakt meg på Ticket Fredrikstad om dere skulle ønske hjelp eller trenger mer informasjon ang bilferie i USA.


Skrevet av: Karianne Gjølberg hos Ticket Fredrikstad

 

 

 

 

x