Magisk opprydning
HjemmeLivsstilMote

Rydd deg lykkelig med Konmari metoden

I de fleste hjem er vi nedlesset med utstyr, leker, sko, klær og bøker som hoper seg opp. Nå kan du gjøre noe med det.

Magisk opprydding

Boka Magisk opprydding har solgt 4 millioner eksemplarer verden over, og har toppet New Yorks bestselgerliste. Det er japanske Marie Kondo «Konmari» er verdens ledende ryddekonsulent, som kommer ryddetips til hvordan få en lykkeligere og ryddigere hverdag.

Hemmeligheten bak suksessen er at metoden lærer deg teknikkene for å rydde en gang for alle. Jeg anbefaler deg å ta en titt på hennes ryddetips på Youtube.

Du vil garantert bli inspirerert! Forslaget til Marie Kondo er å forandre hvordan du organiserer hjemmet ditt. Du skal gjennomgå hele huset ditt, og beholde det som betyr noe (gjør deg lykkelig), kaste (gi det videre) og lagre alt i kategori, klær, bøker, papirer etc.

Kondos viktigste råd:

  1. Kaste (gi bort) mer!
  2. Rydde alt på en gang!
  3. Rydde alt i en kategori med en gang, uavhengig av hvilket rom det befinner seg i!
  4. Lagre alle tekstiler på høy kant, brett mer og heng opp mindre. Brettingen høres litt rart ut, men det er genialt: Du ser alt i skuffen og du glemmer ikke hva du har eller hvor det er. Her er det mange instruksjonsfilmer på Youtube. Lagrer du ting horisontalt og stabler det oppå hverandre glemmer du det som ligger nederst, og ting hoper seg opp. Finn en plass til alt, til og med småting. Hvis ikke ting har en fast plass, øker sjansen for rot.
  5. Sett pris på tingene dine. For noen vil dette høres rart ut, men Kondo sier at vi skal sette pris på tingene våre. Ved å takke dine eiendeler vil de gjengjelde sin omsorg for deg.
Rydd deg lykkelig

Foto: Karine Strand Andresen / Magisk opprydding – Marie Kondo


Tekst: Siri, Ark
Foto hovedbilde: Shutterstock, Inc.

x