Livsstil

Slik arrangerer du Babyshower!

Vi tar stadig opp flere tradisjoner fra USA. Babyshower er en av disse som i den siste tiden har blitt superpopulært! Arrangementet skal være en hyllest til foreldrene og babyen som kommer. Venninner og nærmeste familie som mor, tanter og søskenbarn overrasker den vordende mor med en liten feiring som kan bestå av både mat, kaker, gaver og leker.

Venter din venninne barn? Eller kunne du kanskje bare tenkt deg litt tips til hvordan man skal arrangere en babyshower? La deg inspirere av dette innlegget!

[rev_slider babyshower]

 

1. Pynt i tema ”Jente” eller ”Gutt”
Gjør det enkelt! Heng opp vimpler i taket, ”Jente/gutt eller ”Girl/boy” på veggen og blås opp ballonger. Servietter, lys og for eksempel papptallerkner i kjønnets farge. Om kjønnet ikke er avslørt kan du gå for nøytrale farger som gult eller grønt.

 

  1. Lyserosa ballonger 12 stk, Panduro 42,90,- // 2. Rosa servietter 50 pk, Nille 24,90,- // 3. Babyshower kit jente (inneholder 20 vimpler, 5 ballonger, 2 honeycombs, 1 pose paljetter, 2 trepinner, 2 ark stickers & tre meter snor), Panduro 60,- 199,90,-

1. Lyseblå ballonger 12 stk, Panduro 42,90,- // 2. Lyseblå servietter 50 pk, Nille 24,90,- // 3. Babyshower kit gutt (inneholder 20 vimpler, 5 ballonger, 2 honeycombs, 1 pose paljetter, 2 trepinner, 2 ark stickers & tre meter snor), Panduro 60,- 199,90,-

Mer av annen pynt, samt papptallerkner, glass & lignende kan man finne hos både Panduro, Nille og Søstrene Grene

2. Mat på bordet
Lag et tapasbord med masse forskjellig god mat! Ta med en rett hver. Da får alle muligheten til å være med å bidra til babyshoweren.

3. Bleiekaker og andre kaker
Bli enig om hvem som skal lage bleiekake og andre kaker. Et lite tips; Lag også bleiekake til den kommende pappa, denne kan fylles med det han liker og eventuelt noe praktisk han trenger til til spedbarnstilværelsen som far – alt fra små lapper med instruksjoner og tips, til ølbokser, øyebind og øreplugger. Bruk gjerne litt humor;) Tips til hva du trenger for å lage bleiekake og hvordan du gjør det får du her.

4. Lek og konkurranser

Sett bleie på dukken
Del inn i lag etter hvor mange dukker dere har tilgjengelig, ca 2-4 personer på hvert lag. Med bind for øynene skal en fra hvert lag sette bleie på dukken, mens resten av laget tar tiden. Stopp tiden for hver gang én er ferdig. Når alle på hvert lag har satt på bleien, legges tidene sammen og det laget som brukte kortest tid vinner. Forbered gjerne en premie til det vinnende laget!

Gjett smaken på barnematen
Den vordende moren skal smake på ulik barnemat med bind for øynene & gjette hva hun spiser. Om man ønsker kan alle gjestene være med på leken og den som gjetter flest riktig vinner!

Brus fra tåteflaske
Plukk ut 4-5 personer (inkl. vordende mor) som skal konkurrere om å drikke opp brusen i tåteflasken først.

Gjett babyens…
Få gjestene til å gjette babyens vekt, lengde, fødselsdato ol. på et skjema (Vi har laget et til dere her,) og legg igjen svarene til den vordene mor. Det er morsomt å se i ettertid om noe har gjettet rett.

5. Gaver
Gjestene kan gjerne ha med en liten gave til mor eller barn, som kan brukes den første tiden. Klær og utstyr til babyen finner du blant annet på HM, Cubus, Lindex, Name it, Vitus og Boots Apotek i Torvbyen.

Les også: Ull til de minste

Dette er et lite knippe tips til hvordan en babyshower kan arrangeres! Masse flere tips og råd man kan ta med seg finner du her!


Kilder:
KK.no
KK.no/Bleiekake

Tekst: Sandra Nathalie Johansen
Bilder: Shutterstock, Maren Græsdal og Sandra Nathalie Johansen

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x