Slik baker du italiensk pizza hjemme
HjemmeHverdanKidsaMat

Slik lager du italiensk pizza hjemme

Er du gått tom for idéer til hva du kan trylle frem for å gjøre hverdagen hjemme litt ekstra hyggelig for barna? Her er en barnefavoritt du garantert vil få gode tilbakemeldinger på.

Gjør noe hyggelig sammen

Finn fram dine bake-skills og skap trivsel for de rundt deg. Og om du ikke har noen; det er ikke så vanskelig når du følger en oppskrift.

Barnas favorittpizza

Å lage italiensk pizza på steinplate er enklere enn man skulle tro. Man må bare gjøre tingene i riktig rekkefølge, og ha alle ingrediensene til topping lett tilgjengelig slik at man rask kan toppe pizzaen mens steinplaten er varm.

Pizzaen som alle barn elsker

Pizza for selv den mest kresne

Kresne barn

Med denne oppskriften får du 4 små pizzabunner. Og har du kresne barn kan du tilpasse hver topping etter ønske. Her i huset starter vi alltid med en pizza for den mest kresne i familien med kun ost og pepperoni. Så kan du spice opp de siste tre etter ønske.

Oppskrift på pizzabunn

Ingredienser:

 • 3 dl lunkent vann
 • 1/2 t-skje tørrgjær
 • 0,5 dl olivenolje
 • 8 dl Tipo 0 pizzamel (eventuelt vanlig hvetemel)
 • 1 ts salt
 • 1 ts sukker

Fremgangsmåte:

 1. Bland gjæren sammen med vannet og tilsett oljen.
 2. Bland det tørre sammen i en bolle og ha over i bakebollen sammen med det våte.
 3. Elt sammen på lav/middels hastighet i minimum 15 minutter. Deigen skal være passe fast, men elastisk.
 4. Strø hvetemel på benken og ta deigen ut av bakebollen.
 5. Del deigen i 4 emner og rull disse til fire boller. Legg bollene på melet benk og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. Heves i ca. 30 min.
 6. Sett på ovnen til 230 grader over og undervarme (eventuelt pizzafunksjon). Legg steinplaten i ovnen og la den varmes opp samtidig som ovnen frem til deigen er ferdig hevet.
 7. Når bollene er ferdig hevet. Ta en og en av bollene, mens de andre fortsatt ligger under håndkleet. Da forhindrer du en tørr skorpe på deigen.
 8. Strø mel på benken og arbeid med hendene for å flate ut bollen. Strekk forsiktig langs kanten og lag en rund bunn. Ikke bruk kjevle, da blir bunnen fort hard.
 9. Ta steinbrettet ut av ovnen og legg den flate bunnen over på brettet. Nå må du arbeide raskt for å toppe pizzaen, så her gjelder det å ha alle ingrediensene klare på forhånd.
 10. Sett steinbrettet på rist midt i ovnen og stek i ca 10 minutter. Dette er litt avhengig av ovn, så her bør du følge med.
 11. Mens den første pizzaen steker, er det nå smart å forberede neste bunn slik at den ligger klar når pizzasteinen taes ut. Den må holdes varm helt til siste pizza er ferdig stekt.
 12. Ta pizzaen ut av ovnen og del opp direkte på platen før den skyves over på serveringsfat. Forsett nå med neste bunn som fra punkt 9.

Topping:

Når det kommer til topping er vi alle veldig forskjellig i smak og ønsker. Her kan du eksprimentere litt ut ifra hva du har og hva familien liker. Jeg pleier å spice opp de siste to variantene med litt tabasco i pizzasausen, litt variert kjøtt og ruccola som topping før jeg serverer. Men essensielt er disse ingrediensene:

 • Revet ost
 • Pepperoni, skinke, stekt bacon eller andre kjøttfavoritter
 • Pizzasaus
 • Pizzakrydder

Pizzastein


Skrevet av: Karine Strand Andresen for Torvbyen

x