Slik legger du bunadsmakeup
Jåleri

Slik legger du makeup til bunaden

Nå er det snart 17.mai og det er på tide å planlegge den store ute-dagen. Når du har fått på deg stasen, og satt opp håret i stil med bunaden, er sminken minst like viktig. Dette er dagen vi alle ønsker å være litt ekstra fine, men det betyr ikke å smøre på i tykke lag! Denne dagen er det viktig å se naturlig ut, med ikke for mye hverken av hår, duft eller make-up. Vi har tatt utgangspunkt i naturtoner siden de fleste har forskjellige farger og mønstre på bunadene sine.

De gylne reglene

  1. Smink deg i dagslys, ikke på et dårlig opplyst bad.
  2. Se på de røde, gylne og gule tonene i bunaden din, har de et varmt eller kaldt skjær, klart eller avdempet? Velg rødtoner på kinn og lepper som fanges opp av fargene i bunaden. Gloss er flott.
  3. Det er også flott med litt glød men dette er dagen man først og fremst ikke velger tykke lag med shimmer og glans, da kun på leppene og som en highlight.
  4. Forsiktig med den sorte og blå kajalen, den gjør seg best når det er blitt mørkt.
  5. Neglene bør også avstemmes mot fargene på bunaden.
  6. Ta alltid et siste blikk i dagslys før du marsjer av sted. Husk make-up på skjorten er lite lekkert.

 Steg for steg

1. Primer
Helena Rubinstein illuminating primer, begynn alltid med primeren. Da får den trukket godt inn i huden, før foundation skal på. Vi har brukt en illuminating primer som gir fukt og glød. Påfør med kost eller hendene.

2. Øynene
Vi fortsetter med øynene, og det gjør vi fordi vi ikke vil ha noe øyenskygge under øyne om det skulle skje. Den fjerner vi i så fall før vi påfører foundation. Velg så den skyggen du vil ha som passer til bunaden din. Deretter kan du velge om du vil ha 1, 2 eller 3 farger. Vi har valgt 2 farger på dette bildet. Lyst på øyelokket og litt mørkere i globalen, bare for å skape en illusjon om at øye ser mer ”våkent” ut. Så har vi tatt en cobber brun tørr eyeliner på vippekanten for å skape enda mer dybde rundt øyet og øyefargen kommer mer frem.

3. Øyenbryn. Anastasia Beverly Hills Wis brow. På brynene kan du velge om du vil ha farge eller ikke, men husk at brynene dine gjør veldig mye av konturen i ansiktet ditt. Så derfor har vi valgt å forme de og fylt inn der det trengs. Så naturlig som mulig, ingen harde linjer og vi avslutter med gel for at bryna skal sitte hele dagen.

4. Foundation
Nå har primeren fått trukket seg godt inn i huden og er klar for foundation. Vi har brukt Lancome Teint Miracle, denne har medium dekkevne med masse glød og finnes i mange fargedybder. Hvem vil ikke ha en glødende hud på 17. mai? Vi har brukt beauty blender til å påføre med, for da legger foundation seg perfekt i huden.

5. Concealer
Vi har også brukt Helena Rubinstein Magic concealer. Denne har vi brukt under øyet, og på de stedene som er røde eller på urenheter. Bruk gjerne beauty blenderen til å påføre med og avslutt med fingerspissen og klapp inn produktet.

6. Pudder
Translusent pudder, dette er et must have produkt i veska og på badet. Dette gir en matt finish. Så etter foundation, bruk translucent pudder. Da blir basen din matt, og den er klar for blush og solpudder. Her har vi brukt Clinique blended face.

7. Blush og solpudder
Nå er basen klar for solpudder og blush. Solpudderet som vi har valg på bildet er YSL les Saharienne 02. Dette påfører du på de stedene solen treffer naturlig i ansiktet. Blush gjør det lille ekstra for at huden skal se sunn og frisk ut. Denne kan du gjerne påføre lang kinnbeinet, eller på eplekinnet.

8. Mascara
Mascara on point! Helena Rubenstein sin Lash queen perfect blacks. Bruk gjerne vippetang om det trengs, og her har vi påført fra rot til spiss for å unngå klumper og sammensatte vipper.

9. Lepper
På bilde har vi valgt en naturlig gloss. Hemmeligheten her er at du kan velge mellom de forskjellige fargene, men ta utgangspunkt i fargen og mønster på bunaden din. Hvilke toner i de forskjellige fargene, og om de er dype, kalde eller varme. Så kan du bruke den glossen eller leppestift som passer deg best.

10. Hightlighter
Gir den ekstra glowen til huden, denne kan du påføre forsiktig på toppen av kinnbeinet, nesebeinet, leppekanten (amorbuen) og under bryna. Husk kun et tynt lag når du skal være ute i det fri. Her har vi brukt Diorskin nude air lumuinizer 02. Disse finnes i forskjellige farger 001 perlehvit, 002 Nude, 003 Bronze og 004 dypere bronze. Bruk den fargen som passer best til din hud.

11. Fiksering
Avslutt med setting spray fra Estee Lauder for å gi ansiktet glød og ikke minst at sminken skal holde hele dagen.

Hipp, hipp hurra, det er 17. mai snart!


Skrevet av: Sara Emilie Askerød hos Touch Skin Tonic i Torvbyen

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x