slik tar du vare på skinnplaggene
DuppedingserMote

Slik tar du vare på skinnplaggene

En skinnjakke er en god investering fordi den er så tidløs og passer til så mye. Både til kjole og jeans, skjorte og genser. Da er det også viktig å ta vare på investeringen slik at den varer lenger. Ekte skinn krever riktig behandling og det er fire ting du da skal huske på.

Les også: Skinnjakker til folket

1. Beskytt det

Beskytt jakken eller plagget ved å impregnere det enten ved spray eller lærfett. Det hjelper å hindre at det sette seg flekker i skinnet samtidig som det er enklere å vaske bort eventuelle flekker som måtte dukke opp. Spør i butikken når du kjøper det for hvordan du går frem.

2. Gi det næring

Gi skinnet næring ved å tilføre fuktighet. Hvis skinnet ikke får fuktighet vil det etter hvert tørke inn. Bruk skokrem på skinnsko og lærfett på jakker. Et smart og billig tips er å bruke Spenol på jakker. Men da er det lurt å teste først på innsiden i linningen for å sjekke at fargen tåler dette.

Les også: Lune strikkegensere

3. Hold det rent

Når det først oppstår flekker burde du vaske det så fort som mulig med renseprodukter beregnet for skinn. Noen ganger er det så enkelt som en fuktig klut og varmt vann som skal til. Sørg for at kluten ikke er klissvåt.

4. Oppbevar det riktig

Oppbevar skinnet riktig. Det skal ikke oppbevares i plastikk, og skinnet trenger hvile fra vær som sliter på det. Semsket skinn bør oppbevares separat.

Les også: Fresh i gummistøvler


Skrevet av: Anneli Charlott Ellingsen
Kilder:

x