Trådløse og bærbare høytalere
DuppedingserMust haves

Slik velger du riktig trådløs høyttaler

I dag får du god lyd overalt, enten du er strandløve eller sofagris. Bærbare høyttalere har tatt musikkverdenen med storm, passer i dag nesten alle tenkelige situasjoner og varierer i størrelse fra å få plass i en bukselomme til å snaut få plass i en ryggsekk.

Har størrelsen noe si?

Det enkle svaret mange gir er at det avhenger av størrelse og prisklasse. Her er det likevel viktig å nyansere litt. Det er nemlig ikke alltid størrelsen det kommer an på. Flere bærbare høyttalere har systemer for å gi bedre lyd og sterkere bass trass i sin beskjedne kaliber. Et annet viktig poeng – har du flere behov for høyttaleren din, kan du vurdere å kople sammen flere. På den måten får du en mindre enhet som er lettere å transportere til sommerhuset, parken eller stranden, mens du sammenkoplet likevel har nok trøkk til hagefesten med vennene.

Riktig type bærbar høyttaler

Før du velger bærbar høyttaler er det lurt å tenke gjennom hva du vil bruke den til. Hvilke behov har du nå, og hvilke behov kommer du til å ha fremover? På hagefesten trenger du kanskje en høyttaler med mikrofon, god lyd, bra bass, enkel betjening og god kompatibilitet, mens du på stranda muligens heller skulle hatt en liten og robust støv- og vannbestandig lommehøytaler med 360 graders lyd, bærestropp, fine farger og lang batteritid. På kjøkkenet kan en høyttaler med internettradio være greit. Om du derimot vil høre musikk i flere rom om gangen kan kanskje et multiromanlegg med innebygget forsterker være tingen, hvor du kobler flere trådløse høyttalere sammen og har tilgang til strømmetjenester og nettradio. Hvis du vil være helt trygg på at utendørshøyttalerne dine ikke blir ødelagt av vann, så bør du velge en IPX7 modell.

Mer sosialt

Klart det blir mye mer hyggelig med passende musikk til stemningen. Er man på stranden, piknik med fruen/kællen, tar seg en kald øl med venner eller nipper til noe søtt ved bassenget. Så klart vil man da dele musikken enn å stenge den inne i noen ørepropper eller hodetelefoner.

Lite sitat fra forskning.no:

Musikk påvirker oss på flere måter, blant annet kulturelt, sosialt, kroppslig og emosjonelt. Musikken beveger både kropp og sinn.

Bose SoundLink Micro trådløs høytaler

Foto: Elkjøp.no // Bose SoundLink Micro trådløs høytaler

Min personlige favoritt er Bose soundlink micro med IPX7. Den kan kobles med flere, fantastisk lyd og ikke minst størrelsen.

Trådløse og bærbare høytalere fra Elkjøp

Trådløse og bærbare høytalere fra Elkjøp

 


Skrevet av: Thomas Seppola Schie, Elkjøp Phonehouse Torvbyen
Kilder:

x