Kvinne sitter på svaberg med sommerkjole og sol i håret
HverdanLivsstilMotePleie

Sommerfin på 1-2-3

Postgirobyggets «Idyll» runger ut av radioen, asfalten begynner å bli varm under føttene og man kan kjenne svetten sile i kontorbygget da airconditionanlegget enda ikke har kicket ordentlig inn. Det er sommer.

Selv vil jeg si at jeg går gjennom et lite ritual for å gå fra vårmodus til sommer, her er mine tips for å sette seg selv i ordentlig sommermodus.

1. Pampering

Når det nærmer seg sommeren blir det for meg ekstra viktig å passe på hud, hår og negler.

Da jeg helst går uten makeup de fleste varme sommerdager, er jeg til gjengjeld flink til å rense huden oftere og gjerne ta en ansiktsmaske jevnlig for å oppnå glød uten sminke.

Andre tips er selvfølgelig hårfjerning, enten ved shaving eller voksing, selvbruning hvis man ønsker og kanskje ta en hårmaske for å shine håret litt ekstra.

En annen ting jeg liker å ha i orden til sommeren er negler. Her trenger man absolutt ikke bruke penger på profesjonell manikyr, man kommer langt med å fikse neglene selv. Fil, skyv ned neglebånd og legg på en fresh sommerfarge, de vil garantert se smashing ut.

Les også: Sommerens neglelakktrender

Visste du at man kan lage sin egen hårmaske?

Slik gjør du:

  1. Bland sammen 1 egg, 1 ss olivenolje, 1 ss honning i en liten bolle og påfør fra hodebunn og ut i tupper.
  2. Dekk til med en dusjhette og la masken virke i 30 min.
  3. Skyll så godt ut og vask med shampoo og balsam.

Behandlingen gir fyldig og glansfullt hår og kan taes opptil 2 ganger per uke.

Kvinne som påfører hårmaske og ser seg selv i speilet

Lag din egen hårmaske i sommer!

2. Sommerklippen

Dette er et begrep de fleste gutter tar på alvor da lange lokker byttes ut med en kort klipp for å unngå hetebølge, men også jentene kan ha godt av å få klippet av noe. Jeg liker å klippe opp håret og gjerne gå for en kortere frisyre. Man slipper å bli varm i nakken og håret blir enklere å style utover sommerdagene, for hvis vi er helt ærlige, hvem orker vel å bruke lang tid på det?

Les også: Sommerlig skomote

3. Finn frem sommerklærne!

Shop i ditt eget skap!

Dra frem sommerklærne som har ligget bakerst og gi dem nytt liv ved en rask steaming. Kanskje man finner klær man nærmest har glemt gjennom et langt vinterhalvår?

Style dem på en annen måte enn i fjor og vipps så har du et nesten nytt antrekk!

Hvis sommermoten i butikkene likevel frister litt for mye og feriepengene har begynt å tikke inn, unn deg noe du har hatt lyst på en stund, det må da være lov?!

Uansett hva du skal i sommer, stress ned, kos deg og nyt dagene, det fortjener du!

 


Skrevet av: Karuna Fagerstrøm

x