Mote

Sommerlig skomote

« Jeg velger meg april» sa Bjørnstjerne Bjørnson, og med det fantastiske været vi fikk så velger vi lett april vi også. Men så kom mai med vind og sno og vi ble nok en gang minnet på at våren er lunefull og at vi må ha sko til all slags vær. Så her er en liten guide over hva du må ha av sko i sommer garderoben slik at du er helgardert både i forhold til været og anledning.

Nette eller chunky sneakers

Solbriller-trender-2019

Les også: Sommerens hotteste solbrilletrender

Sneakers troner øverst på listen over «må ha» sko. De kommer i mange forskjellige farger, og både nette og grove er tillatt. De kombineres til alt fra jeans til søte sommerkjoler, og er en klassiker både til han og henne. Og best av alt, det er komfortabel mote som passer perfekt for alle som skal på storbyferie.

I denne kategorien finnes det mye å velge mellom, men ønsker å trekke frem reebok som et eksempel, da dette er en modell som er ren, tidløs og utrolig god på foten.

Birkenstock er fortsatt hot

Om du er som undertegnede, en evig optimist, så satser du på en reprise av den fantastiske sommeren vi hadde i fjor og da er det sandaler som gjelder. Og det er ikke hvilken som helst sandal, men Birkenstock.

Birkenstock er føttenes paradis, rett og slett en lounge for føttene. Her ligger de trygt og godt plassert i en fotsengsåle mens du kan traske Roma på kryss og tvers. Birkenstock har som sagt en såle som vi kaller fotseng, som passer føttenes kontur godt, gir støtte og avlastning, og finnes både med myk og hard såle. Birkenstock kommer i mange farger og utførelser, så man er garantert å finne en modell man liker.

Tidløse klassikere

Roadtrip USA

Les også: Roadtrip USA

Neste type som vi skal vie plass til på listen, er en som har større fotfeste i motebildet til herre, enn til dame og som er en tidløs klassiker på sommeren. Dette er en sko som man lett kan pynte opp og tone ned og som passer like godt til bukser som til shorts, loafers og seilsko. Dette er en slip on sko både med og uten knyting, hvor hovedfargene er marineblått og lysbrun. Vi har både Stockholm design group sine enkle loafers i semsket skinn, som man kan forandre utrykket på fra pyntet til avslappet. Det norske merket Swims har sin utgave av seilskoen, som er en luftig og lett variant med morsomme orange detaljer. En «gammel» godbit innen denne sjangeren er seilskoene fra Sebago. En sko som har kommet tilbake i motebildet i en noe fornyet drakt med mykere skinn og en lett såle.

Vi har også mulighet til å skaffe sebago til dame.

Pensko til sommerens fester

Få sommerglød

Les også: Slik får du sommergløden

Vår og sommer er også en høysesong for konfirmasjoner, bryllup og fest og vi har selvfølgelig et bredt utvalg av pensko også. Det som er ekstra fint med denne årstiden, er at alt blir litt mindre stivt og vi kan leke oss litt mer i forhold til om vi ønsker en åpen sko, en klassisk pumps eller feks en sandal.  Til herre er det stort sett dress sko, men dersom du velger litt lettere materialer som lin, kan man også bruke en loafer, det viktigste her er at man leser invitasjonen nøye for å se om det er en dresskode for anledningen, og følg da denne slik at alle blir fornøyd.

Da håper vi at vår lille gjennomgang hjalp deg litt på vei i forhold til hva du skal se etter når du skal kjøpe nye sko. Så er det bare til å ta turen innom oss, så skal vi hjelpe deg med å finne nøyaktig det skotøyet som passer deg, vi ser frem i mot å møte deg.


Skrevet av: Ida hos Shoe Gallery

x