Speedshopping i lunsjen
Hverdan

Speedshopping i lunsjen

Du har kanskje et par pakker igjen som du enda ikke har handlet. Ettermiddagene er fullbooket med kjøring til ulike aktiviteter eller andre foreberedelser til jul. Skuldrene er snart kronisk plassert rett under ørene, og arbeidsmengden på kontoret blir ikke mindre nå som alle skal bli ferdig før jul.

Hva med en shoppinglunsj?

Om du arbeider i byen og har mulighet til å ta deg en tur ut i lunsjen, kan en rask shoppingtur være redningen for å få logistikken til å gå opp.

Les også: Triksene som avslører en ekte shopper

Forebered deg

For at du skal få mest ut av tiden er det viktig at du allerede vet hva du skal ha, og i hvilken butikk du skal innom. Bruk gjerne en to-do liste.

Men det aller viktigste er at du allerede har spist lunsj før du går fra kontoret. Spis en enkel lunsj ved arbeidsbordet eller ta med en proteinbar i lomma slik at blodsukkeret holdes i sjakk. Du vil ikke risikere å gjøre bomkjøp eller få «hetta» midt i vrimmelen av andre shoppere.

Klikk & hent

I de nettbutikkene som har klikk & hent, kan du allerede kvelden i forveien reservere de julegavene du skal ha. Da er det bare å stikke innom og hente gaven din i kassen. Selv pleier jeg å kjøpe bøker på Ark eller duppedingser fra Clas Ohlson, for så å hente de dagen etter. Får du ikke tid til å shoppe i lunsjen, kan du heller forsøke å gå en halvtime tidligere fra arbeid. Da er også parkeringen gratis i parkeringshusene til Torvbyen (etter kl 14.00 på hverdager).

Kle deg riktig

Man glemmer lett at det blir raskt varmt når du skal småløpe inne i et kjøpesenter. Ikke ha på deg for mange plagg, men en lett jakke du kan stappe ned i den første store posen du handler. Be om en ekstra stor pose, selv om du bare kjøpte en liten sak. Eller ha med deg et stort sammenleggbart shoppingnett (mer miljøvennlig).

Foto: Karine Strand Andresen

Til sist

Unn deg en god kaffe når du kommer tilbake til kontoret. Nyt den med roser i kinnene og noen flere avhukede to-do oppgaver på julegavelisten.

Les også: Ro ned i julestria med disse fire tipsene


Skrevet av: Karine Strand Andresen
Illustrasjonsfoto: Shutterstock

x