Steg for steg - bunadshår
Jåleri

Steg for steg – hårstyling til bunaden

Mai er full av bunadsdager. Konfirmasjoner, 17. mai, bryllup og andre feststemte anledninger kommer i fleng. Vi pusser og gnir, stryker og retter på bunadssølv, sko, skjorter og vesker. Ja bunad for oss nordmenn bærer preg av tradisjon og tilhørighet. Det har blitt et symbol for nasjonal stolthet.

Men hva med håret? Selve toppen på kransekaken eller stjernen på toppen av juletreet. Hvor mange har vel ikke kastet sammen håret i en enkel strikk eller flette i siste liten før man renner ut døren med flagg og hår vaiende i vinden? Men fortvil ikke, i år gir vi deg tips til hvordan du steg for steg kan få håret til å komplimentere din vakre bunad eller ditt festantrekk.

Steg for steg

  1. Finn frem gode strikker, spenner, hårspray og foundation spray, tupering på boks.
  2. Bøst håret grundig og gjennomspray det med foundation sprayen og evnt. litt hårspray. Spray med gass fordeler seg best.
  3. Bruk en tuperingsbørste og tuper bunnen over krone, topp og front parti. Dette gjør at håret holder lenger og at spenner og pynt sitter godt.
  4. Del håret inn i flere områder, og start gjerne bakerst for så å jobbe deg fremover
  5. Spray bunnen etterhvert som håret blir festet men vent med å spraye tuppene til slutt.
  6. Fest hårbåndet før du trekker resten av håret bakover. Stiv spray og litt tupering i bunnen gjør også så båndet ikke sklir i løpet av dagen
  7. Gjør oppsetningen ferdig bak først og så trekk det andre håret over
  8. Ønsker du en litt mer rufsete look, tuper delene i flettene dine før de flettes inn i hverandre og trekk litt i fletteløkkene etter at strikken er festet.
  9. Løft håret opp med enden av en spisskam hvis det har blitt flatt under arbeidet og spray så tilslutt så sitter frisyren godt!
  10. Husk trening gjør mester, så start treningen en kveld i forveien

bunadshår

Ha en feststemt mai-feiring med en feiende, flott frisyre!

Produkter

powersprayPOWER SPRAY
Hårspray med maksimalt hold og kontroll som tørker raskt og gir en glansfull overflate. Sprayen er varmebeskyttende opp til 232 grader, som gjør den ideell å bruke i kombinasjon med stylingjern. – I tillegg beskytter den mot luftfuktighet! Power Spray drysser ikke og blir ikke “hvit” i håret. I kombinasjon med varmeverktøy gir den et sterkt hold, samtidig som at håret holder seg mykt. Sprayen gir langvarig hold, børstes lett ut og håret kjennes spenstig og naturlig.
Bruk: Hold ca 10 cm avstand fra hodet og style håret som ønsket.
Hold: 10

effectsprayGLAMTEX Backcomb effect spray
Tuperer du ofte håret for å oppnå volum og høyde? STRUCTURE Glamtex gir den gir den samme følelsen og effekten som tupering på aerosolspray! GlamTex er en spennende nyhet som gir volum og høyde akkurat der du trenger det! Spray ved røttene for å gi volum og tuperingseffekt eller for å fremheve tekstur, samle håret og få en mer holdbar frisyre.


Tekst: Pia K Aarsten
Foto: Christina Iren Trulsen
hos Touch Frisører i Torvbyen

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x