Ryk og reis

Tre(ndy) storbyferier !

Storbyferie i en eksotisk by blir bare mer og mer ettertraktet. Her er tre av byene som topper trendlisten:

 

Krakow

krakow

Markedsplassen
Markedsplassen er Krakows hjerte og sjel. En sjarmerende markedsplass med resturanter og kafeer på rekke og rad. Der kan man sitte og nyte det flotte yrende livet, gatekunsnere og gatemusikere eller hestedrosjene som tar deg med på sigh seeing rund i byen. Du er i hjertet av Europa, omringet av en drømmende atmosfære, hvor du serveres de lekreste retter på flotte restauranter til en billig penge! Den flotte Mariakirken er Polens mest brømte kirke og en av Europas fineste. Kirken som sto klar i 1222, ble senere ødelagt og bygget opp igjen rundt 1355 – 1405. På sommerhalvåret kan man også gå opp i kirketårnet og nyte en fantastisk utsikt.

Historisk
Et besøk på Oskar Schindlers fabrikk som nå er et moderne museum, er noe man bør ta seg tid til. Der lever minnene fra krigens dager enda i veggene. Museet viser Krakow under krigens dager og fabrikken ble verdenskjent i Steven Spielbergs film «Schindlers Liste» . Filmen er for øvrig også filmet i de samme fabrikk lokalene og området rundt. Oskar Schindler reddet livene til mere enn 1200 jøder ved å ansette dem i fabrikken. Auschwitz og Birkenau ligger ca 1 times biltur unna Krakow og man kan være med på guidet tur i konsentrasjonsleirene hvor grusomhetene utpsant seg.

Saltgruven i byten Wieliczka rett utenfor Krakow er et populært sted å besøke. Dette en av verdens eldste og kjente saltgruver, en fantastisk opplevelse å se og er verdt en besøk. Her er det produsert salt fra 1300 tallet og helt frem til 2007.

Krakow er en av de hotteste byene i dag, og atmosfære, pris og sjarm har en stor del av skylden for det!

 

Berlin

berlin

Moderne shoppingcenter, flotte uteserveringer og restauranter med god mat fra alle verdenshjørner, samt masse attraksjoner, er noe av det du møter i Berlin.

Bykjernen er en blanding av flott og ærverdig arkitektur fra middelalderen, til gedigne monumentalbyggninger fra attenhundre tallet, til moderne og stilfulle bygninger. Besøk checkpoint Charlie, Brandenburger Tor og Berlinmuren for å nevne noen.

Passer alle
Utenfor Berlin ligger det store badelandet Tropical Island. Barnas favoritt, der hele familien kan hygge seg en hel dag.

Masse fine og interessante museer. Museum Insel er en av de. Betyr egentlig museums øy. Her kan man besøke den historiske delen Pergamon.
Der ser man historie helt tilbake fra bibelens tid, fra midtøstens persia, fra romerrikets storhetstid blant annet.

Hop on hop off bussen anbefales. En suveren måte å komme seg rundt I begge bydelene.
Den shoppingglade kan ta toget eller undergrunnen ut til primark, et enormt utvalg av god og billig shopping.

Berlin må rett og slett bare oppleves, den føles uendelig!

 

Dubai

dubai
Nå går det direktefly til Dubai flere ganger i uken, noe som forflytter oss til den eksotiske byen på under syv timer. Her møter Midtøsten Europa og Asia, med et forbløffende resultat av en by. Her finnes fantastisk flotte hoteller, der fantasien har fått fritt utløp i arkitektur og interiør. Om du har lyst å bo på verdens beste 7 stjerners hotell?! – ja, så har du muligheten i Dubai.

Shoppingog opplevelses mekka
Shopping sentrene er utallige, der det ene overgår det andre. Foruten alle tenkelige butikker med alle verdens kjente merker, så finnes det utrolige fasiliteter. Enorme akvarier, egen avdeling med slalombakker og andre ski og snø aktiviteter for å nevne noen. Har du glemt skidressen, så får du kjøpt en der.

Utendørs har man en flott gangpromenade langs marinaen. Uteserveringene langs sandstranden ligger på rekke og rad. Og ja, gullakkerte biler og sjeiker er ikke et uvanlig syn i folkemylderet som er en blanding fra alle verdens hjørner.

Ønsker man en kontrast til bylivet, så hvorfor ikke ta en ørkensafari med jeep. Der nyter man solnedgangen i helt stille omgivelser, omringet kun av sand. Deretter er det sanddynekjøring i jeep, før man ender ved en beduinleir med full middag under himmelens stjerner.

Ord blir fattige. Dubai må bare oppleves!

x