Det kan være vanskelig å lage en sunn og inspirerende matpakke når man er sulten og morgentrøtt. Ofte har man dårlig tid, og det ender med at man gjerne velger det samme som i går.
Så hvordan gjøre matpakka både sunn og spennende? Her kommer noen gode råd!
Les også: Smoothie som frokost
Varier ingrediensene
Noe som er veldig viktig for at matpakke skal bli spist, og ikke minst at man gleder seg til lunsj og påfyll av energi, er at matpakka må variere. Noen ganger skal det ikke mer til enn litt grønnsaker på toppen av skinka. Andre ganger kan det vært helt supert å lage en salat av pastarestene fra gårsdagens middag.
Vanskelig å være kreativ?
Her kommer en liste med gode og sunne tips. Noen av disse kan man lage dagen i forveien, eller ha med som rester etter middagen.
- Grove pitabrød med middagsrester
- Kalkunskinke med skinke og tomat i speltlompe
- Bakte fullkornshorn med ost og skinke
- Omelettmuffins
- Fullkornswrap med salami og kremost
- Sunne pizzasnurrer
- Matpakkemuffins
- Pai
- Pastasalat
- Granola og youghurt
- Muslibarer med kesamdipp
- Grove vafler
Les også: Forandring fryder på kjøkkenet
Fristende tilbehør
I tillegg kan litt tilbehør ved siden av brødskiva eller knekkebrødet også gjøre susen:
- Babygulrøtter
- Båter eller biter av frukt
- Usaltete nøtter
- Egg og litt salt
- Gresskarkjerner
- Blåbær
- Tørket frukt
- Sukkerter
Se oppskrifter på: www.matprat.no, www.meny.no og www.tine.no.
- Matboks i rusfritt stål, Clas Ohlson, 159,-
- Youghurtbeger, Clas Ohlson, 34,90,-
- Kjøle-/lunsjveske, Clas Ohlson, 49,90,-
- To Go Eggboks, Clas Ohlson, 29.90,-
- Matbegere 0,5 dl 4-pack, Clas Ohlson, 29,90,-
Skrevet av: Anneli Charlott Ellingsen
Kilder: