Supper som varmer
BordetHjemmeMat

Supper som varmer

Høst er suppetid og det er lite som er så godt å varme seg på, som en velsmakende suppe. Mulighetene er uendelige og fordelene er mange. I en travel hverdag er det et raskt måltid, det er en kjempefin måte å få i seg mer grønnsaker på, samtidig som det er med på å redusere matsvinn. Suppe fungerer like godt til lunsj som til middag og det er like godt varmet opp dagen etter, som nylaget og rett fra kjelen.

Tekst: Marte Brenna
Produktbilder: Jana_Royale_

Spennende variasjoner

Et enkelt utgangspunkt, kan gi mange variasjoner. Her er det bare råvarene og fantasien som setter grensene, både når det kommer til basen for suppen og toppingen. Ta for eksempel klassikeren, tomatsuppe. Denne kan du lage med en mexikansk vri, med bønner, nacho chips, ost og guacamole. Eller italiensk, med deilig frisk basilikum, mozzarella, spekeskinke og baguette. Du kan prøve deg på en spansk variant, med stekt chorizo og spinat, eller en mer kremet variant med creme fraiche og squash. Og alt dette fra samme basen.

Supper som varmer

Smakfull tomatsuppe med mexikansk vri.

Mange muligheter

En enkel potet og purresuppe kan toppes med mange muligheter, som chorizo, bacon, ost, noen dråper med en god oliven eller chilliolje, urter, bønnespirer eller hjemmelaget potetchips. Eller hva med å lage deilige brødkrutonger av brødet som har blitt liggende litt for lenge i skuffen? Del brødet i terninger og fordel de på et stekebrett. Hell over litt olje, salt og gjerne litt hvitløk. Stek dem på 200 °C i ca 10 minutter, til de er sprø.

Supper som varmer

Enkel potet- og purresuppe med det lille ekstra.

Her har du vår favoritt for høsten, laget på slump og med masse kjærlighet:

Gresskarsupper med indisk curry, kokosmelk og linser

Du trenger:

  • gresskar
  • sjalottløk
  • hvitløk
  • kyllingbuljong
  • kokosmelk
  • indisk curry krydder
  • røde linser
Supper som varmer

Høstens favoritt – gresskarsuppe med indisk curry.

Slik gjør du:

Start med å sette ovnen på 200 °C. Skrell gresskar og kutt opp i biter. Ha gresskar bitene over i en støpejernsgryte, sammen med sjalottløk og hvitløk. Ovnsbak dette i 30 minutter. Ta gryten ut av ovnen og sett den på platen. Nå skal dette kokes opp sammen med kylling buljong, kokosmelk og indisk curry krydder.

Etter oppkok kjøres suppen jevn med en stavmikser. Ha i røde linser helt til slutt.

Topp suppen med koriander og gresskarfrø og server gjerne nanbrød med hvitløk ved siden av.

Tips! Er du glad i spicy mat? Ta gjerne i litt chilli. Det passer perfekt sammen med gresskaret som har mye sødme.


Tekst: Marte Brenna
Produktbilder: Jana_Royale_
Forsidebilde: Shutterstock

 

x