DuppedingserHverdan

Tid for bær- og sopptur

Høsten er en fantastisk tid. Ikke bare er luften frisk og fargene vakre, men skogen har noe gratis og godt også. Nemlig sopp og bær og det kan brukes til så mye!

Det er fortsatt bær i skogen i form av tyttebær, bjørnebær og multebær. Disse deilige bærene kan brukes både til syltetøy, dessert eller fryses ned. Er det ikke stas med eget hjemmelaget tyttebærsyltetøy til middagen, kanskje?

Naturen byr også på en god del sopp i mange artige fasonger, og det kan brukes til så mye! Alt fra soppstuing til en skikkelig høstburger. Plukker man sopp kan det være lurt å ha med en soppbok for å unngå de som ikke kan spises, og hvordan de skal tilbredes. Det finnes mange flotte bøker om sopp hos både Ark og Libris.

Mattilsynet har laget en liste med åtte spiselige sopper som er trygge. Disse er kantarell, traktkantarell, blek piggsopp, fåresopp, steinsopp, granmatriske, rødskrubb og matblekksopp. Tre sopper man skal holde seg langt vekk fra derimot er spiss giftslørsopp, honningsopp og hvit fluesopp.
Her er et utvalg med flott utstyr som kan være nyttig på sanketur i skog og mark:

1. Nille, Bærplukker, kr. 24,95 (tilbud, ord kr. 49,90) // 2. Clas Ohlson, Sopp- og frukttørker, kr. 399,00 // 3. Clas Ohlson, Soppkniv, kr. 29,90 // 4. Clas Ohlson, Bærrenser, kr. 39,90 // 5. Clas Ohlson, Bærplukker, kr. 69,90(Barnemodell, kr. 49,90) // 6. G-Sport, Soppkniv, kr. 199

Kilde: Appertif.no
Tekst: Anneli Charlott Ellingsen

x