Hva er en skravlekopp?
HverdanPå huset

Torvbyen er nå et sertifisert Skravlekoppsenter!

Èn av fem i det lille landet vårt føler seg ensomme eller savner ofte noen å prate med. Det vil vi i Torvbyen prøve å gjøre noe med. Vi har blitt med i kampen mot ensomhet!

Altfor mange legger seg hver kveld uten å ha fått en prat. Nye i byen ønsker å få vite hvor man skal gå for de beste bollene, nybakte mødre blir sittende i timevis på kafé uten å bli invitert med inn i barselpraten og mange eldre må leve dagene sine helt alene. Terskelen for å ta kontakt med andre er høy. Vi er både sjenerte og redde for å forstyrre. Derfor har vi tatt inn Skravlekopper på våre kaféer! Velger du drikken din i en Skravlekopp, viser du andre at du er åpen for en prat og at det er plass til flere ved ditt eller deres bord. Om du trenger en prat eller tilbyr en, er uvesentlig. Om du kommer alene eller sammen med noen, spiller ingen rolle. Den grønne koppen gjør oss lettere tilgjengelige for hverandre.

Vi må få opp praten rundt i landet, og vi starter her hos oss.

Det finnes Skravlekopper på 350 kaféer rundt om i landet vårt. Nå er de hos oss også. Vi er glad for å være med i kampen mot ensomhet.

Kom innom oss for en prat.

15

Skrevet av: Skravlekopp – folkebevegelsen mot ensomhet

Kilder: www.skravlekopp.no

x