Solkrem triks
Pleie

Trikset for å få din kjære til å bruke solkrem

Du har kanskje opplevd at din bedre halvdel ikke deler samme syn på viktigheten av solkrem som deg? Kanskje det til og med er blitt en diskusjon du endte opp med å tape? Mange av den «eldre generasjonen» er vokst opp med et avslappet forhold til solkrem, og bedyrer at de har «så god hud» at de ikke har behov for å smøre seg med solkrem.

Soleksem og solfaktor

Den første gangen jeg var på ferie til Syden, opplevde vi en hetebølge på 45 grader i skyggen. Dette var før smarttelefoner og væroppdateringer på yr.no. På den turen var det også delte meninger om solkrem. Noen av oss, deriblant meg, smurte oss med høyeste faktor, mens noen av jentene gikk for sololje med SPF 6. Men selv med hyppig smøring og høy faktor klarte jeg likevel å få soleksem. Og denne har forfulgt meg i årenes løp. Hvis jeg er litt uforsiktig og ikke smører meg på hals og i ansikt når den sterke vårsolen titter frem, kommer soleksemen tilbake. Jeg unner ingen andre det samme problemet, og mine barn er heldigvis overbevist om det samme.

Finn solkremen som passer deg

Det finnes et hav av solkremer å velge mellom, og vi har alle forskjellig behov og ønsker. Men de fleste foretrekker en som er lett å smøre ut og som ikke føles klissete og seig på kroppen. Dette gjelder særlig om du skal få barn til å ville bli smurt.

Mitt beste triks

Min kjære gjennom mange år har fra dag 1 nektet å bli smurt med solkrem, med mindre han er hummer. Men da er det jo allerede for sent.. Og om han først vil bli smurt (bare øverst på ryggen) skal det BARE være solfaktor 10. Maks. En gang vi var i Egypt fant jeg ut at eneste løsning var å bytte om på innholdet i flaskene slik at solfaktor 10 inneholdt solfaktor 50. Da var han strålende fornøyd og smurte seg selv, mens naboene på solsengene ved siden av ga meg tommel opp for trikset.

De unge – en sunnere holdning

Heldigvis er det ikke lenger trendy å sole seg mørkebrun før man skal tilbringe feriedager på stranden. Det finnes bedre og sunnere alternativer, som feks selvbruning. Mange av de unge er opptatt av å ta vare på huden sin, og bruker daglig solfaktor i dagkrem for å holde huden frisk og sunn. Solhatter og solskjerming for ansiktet er også godt på de varmeste dagene i solen.

 


Skrevet av: anonym mamma

x