Hva skal vi ha til middag?
BordetHjemmeHverdanLivsstilMat

Hva skal vi ha til middag?

Er du også en av de som stadig står i butikken og lurer på hva du skal ha til middag? Og med de mange turene i butikken for inspirasjon, blir du også inspirert til å ta med deg mye mer enn det du egentlig trengte? En ukesmeny sparer deg ikke bare for mange unødige turer i butikken midt i coronatider, den sparer deg også for frustrasjon og penger. Hvorfor ikke gjøre det til litt kos på søndag og sette seg ned med familien, blad i litt gode oppskrifter og bli enige om en meny for neste uke. Lag en handleliste og dra en gang på butikken. Jeg har satt opp noen av mine favoritter som alltid slår an her hjemme.

Mandag – Hasselback-kylling med urter og fetaost

Superenkel middag du kan kombinere med ditt favoritt tilbehør. En enkel salat, ovnsbakte poteter, eller hvorfor ikke en mac’n cheese.

Gå til: oppskrift på hasselback-kylling med urter og fetaost

Hasselback-kylling med urter og fetaost. / Foto: coop.no/mega

Tirsdag – Skreifilet med basilikum og paprika

Skrei er betegnelsen på torskestammen som lever langt ute i Barentshavet og som kommer inn til kysten for å gyte nå i disse tider. Fisken har svømt mye og har en fantastisk struktur som bare flaker seg når den er ferdig. Tips! Topp retten med litt sprøstekt bacon.

Gå til: oppskrift på skreifilet med basilikum og paprika

Skreifilet med basilikum og paprika

Skreifilet med basilikum og paprika. / Foto: coop.no/mega

Onsdag – Gryte med chorizo

En deilig gryterett som varmer på kalde dager. Og best av alt, den tar bare 30 minutter å lage. Server med litt varmt hvitløksbrød, salat eller ris.

Gå til: oppskrift på gryte med chorizo

Gryte med chorizo

Gryte med chorizo. / Foto: coop.no/mega

Torsdag – Vegetarcurry

En kjøttfri dag i uken er bra både for deg og miljøet. Denne retten har en god blanding av nødvendige næringsstoffer og ikke minst, den smaker supergodt. I denne oppskriften brukes søtpotet, men den kan fint også byttes ut med andre rotgrønnsaker.

Gå til: oppskrift på vegatarcurry

Vegetarcurry

Vegetarcurry. / Foto: coop.no/mega

Fredag – Laksetaco

Fredag er jo nærmest tacoens dag her i Norge, men har du prøvd å bytte ut kjøttdeigen med laks? Det er faktisk utrolig godt. Liker du ikke laks, så bruk gjerne torsk, steinbit eller kveite. Og vil du helt vekk fra fiskesiden så er også kylling i terninger helt nydelig.

Gå til: oppskrift på laksetaco

Laksetaco

Laksetaco. / Foto: coop.no/mega

Lørdag – Italiensk pizza

Pizza er kanskje forbundet med noe usunt, men lager du den selv kan det faktisk bli en sunn og godt lørdagskos. Topp med hjemmelaget tomatsaus, kylling, mozzarella, og ruccola.  La alle i familien putte topping på sin egen pizza så blir alle garantert fornøyd.

Gå til: oppskrift på italiensk pizza

Italiensk pizza

Italiensk pizza. / Foto: coop.no/mega

Søndag – Kjøttsuppe

God gammeldags kjøttsuppe som varmer skikkelig. Ingenting er som å kjenne lukten i huset i mange timer før maten er klar. Kanskje man til og med klarer å ligge unna potetgullposen og «spare» seg til middag. Putt oppi det du har av rester av rotgrønnsaker og annet godt du finner i kjøleskapet. Lager du en ekstra stor posjon blir denne nesten enda bedre neste dag. Så er allerede en middag til neste ukesmeny i boks.

Gå til: oppskrift på kjøttsuppe

Kjøttsuppe

Kjøttsuppe. / Foto: coop.no/mega

 


Skrevet av: Cathrine Jægerud, Ferskvaresjef Mega Fredrikstad
Oppskrifter: coop.no/mega/

x