KidsaMote

Ull – en smart investering

Ull er perfekt for både spebarn og eldre barn takket være egenskaper som selvrensing og temperaturregulering. Dessuten kan den brukes året rundt!

 

Derfor er ull perfekt for barn!

Det er mange gode grunner til å investere i godt ullundertøy for de minste. Ull er temperaturregulerende, fukttransporterende og bidrar til å holde kroppstemperaturen stabil. Mens er spebarn ligger mye stille og ikke er så mye i aktivitet, er saken ofte en helt annen med større barn med hakket mer energi. For spebarnet vil ullen bidra til å holde kroppstemperaturen god og stabil, selv om barnet ligger mye stille. For større barn derimot vil ullen regulere temperaturen ved å absorbere fuktighet og bevare isoleringsevnen. Viste du at ull kan trekke til seg inntil 40% av sin egen vekt, uten å føles våt? Dessuten blir fuktigheten liggende utenpå ullen i stedet for inne i selve plagget. Dette gjør ull perfekt å bruke lag-på-lag, for eksempel med tynn ull innerst og litt tykkere ull i lag nummer 2.

Mange typer ull

Det finnes mange ulike typer ull, fra den fineste merionoull til den mer kraftige, hjemmestrikkede typen. På Name It har vi ull i alle varianter fra ren ull, til ullfleece. Vi skal jo heller ikke glemme barna oppi dette. Derfor satser vi på stilrene plagg som barna dine også vil elske. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å finne den typen ull som passer barna dine sine behov. Ullen henter vi blant annet fra Indre Mongolia til New Zealand. En tin vi er stolte av er at all ull du finner på Name It er fri mulesing. Mulesing er en metode som brukes for å holde ullen fri for midd og fluer, men dette er svært smertefullt for sauen. Det ønsker ikke vi å bidra til, derfor kan du være trygg på

Hvordan skal ulla vaskes?

Dette er noe vi ofte får spørsmål om på Name It, og derfor vil vi gjerne gi de noen tips. Vi anbefaler alltid å bruke spesialvaskemiddel når du skal vaske ulla de. Vanlige vaskemidler kan nemlig ha enzymer som «spiser opp» ullen din, og det ønsker vi jo ikke. Ullen bør helst sentrifugeres, også om du vasker for hånd. Tunge og våte ullplagg kan nemlig miste fasongen og også gi grobunn for bakterier. Om du får en flekk så skyll plagget kjappest mulig, og gni inn flekken med spesialvaskemiddel. La dette virke litt før du vasker som vanlig.

Det aller beste er imidlertid å vaske ullen din så lite som overhode mulig. Ull er nemlig naturlig selvrensende og ofte holder det å lufte plaggene godt. Slik tar vil ulla de vare mye lengre.

Vi hjelper deg!

Vi på Name It har stor forståelse for at det av og til kan bli mye informasjon der ute. Det er heller ikke alltid lett å vite helt hva man egentlig trenger, og finne plagg som både er tilpasset barnets behov og dine behov. Derfor står vi klare for å hjelpe deg med alt du måtte ønske. Vi svarer mer enn gjerne på alt du måtte lure på, og hjelper deg å finne de plaggene som passer DIN hverdag. Hos oss møter vi deg alltid med et smil. Ingen barn er helt like, alle har ulike behov og de ønsker vi å oppfylle. Velkommen innom for en hyggelig handel.


Skrevet av: Line Johansen, Name It

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

x