Mote

Vårens trender er gammelnytt

Trender kommer og går igjen, og igjen. Stadig er vi på jakt etter det perfekte antrekket. Hva det er spiller ikke så stor rolle, for det aller viktigste er at vi finner det som er årets og sesongens ”must have”. Helst i den fargen som er forespeilet på forhånd – hvis ikke er det uaktuelt å kjøpe. Vårens trender er gammelnytt, og det mest trendy antrekket du kan ha på deg til våren, har du antageligvis i skapet fra før av. Med mindre du ikke er av typen som blir lei av klærne du har i skapet, og kvitter deg med skattene så fort sesongen er over. Ta en titt i skapet til mor eller bestemor og bli inspirert av 70-tallet.

Vårens pallett
Foto: Sandra Nathalie Johansen

På catwalken florerer det av lekre pastellfarger i ulike lyse blåtoner, dus rosa, gul og mint – rett og slett et sukkertøy for øyet. De fargene som så vidt var å se på catwalken i fjor har for fullt kommet i år, og det er ingen tvil om at blant annet oransje og korall vil la deg skinne. Blonder er fortsatt en stor hit, og med en liten romantisk vri har silkekjoler lett kunne blitt forvekslet med nattkjoler. Soveromsinspirerte plagg er i tiden! Bomberjakken ble en stor suksess i fjor, og passer i år perfekt inn til de romantiske soveromsinspirerte plaggene for å røffe opp antrekket litt.

Vårens trender
Foto: Sandra Nathalie Johansen

Behagelige plagg som bohem og en røffere chick-stil er ikke å forakte, men semsket skinn, frynser og blomstrete print er også en stor del av motebildet. Striper laget på nye og annerledes måter er i tiden, og den maritime looken er en favoritt når sommeren nærmer seg. De store motehusene inspireres av kjente sportsmerker som Adidas og Nike – noe som har gjort det helt innafor å gå med treningsklær i en litt mer stylet look. Denimbuksene er fortsatt den mest allsidige og populære underdelen vi har. Den kan dresses både opp og ned og er uten tvil det mest tidløse plagget vi har i garderoben. En av de hotteste modellene denne våren er ankeljeansen som passer perfekt med et par lekre pumps eller hvite sneakers. Inspirert av 70-tallet finner vi også slengbuksene som er en av de synligste trendene i år.

”Gammelnytt” påpeker at trender som har vært, kommer tilbake igjen, og det er ikke nødvendig å kvitte seg med skatter man har i skapet selv om de har ”gått ut på dato”. Det kan gå år før det er tilbake på catwalken, men samtidig er det så vakkert å ta det frem når tiden er inne for det igjen. Ta en titt i skapet ditt – hva kjøpte du i fjor? Dette kan være enda mer perfekt å bruke i år! Finner du en skatt din mor hadde for mange år tilbake, kanskje det kan brukes nå? Det er kun deg selv som setter grensene for hva du vil bruke og hvilke trender du ønsker å følge. Sett sammen det gamle med noe nytt, bruk vårens fargepalett og vips så er antrekket ditt moteriktig fra topp til tå!

Tekst: Sandra Nathalie Johansen
Foto: Sandra Nathalie Johansen og Shutterstock, Inc.
Kilder:
http://www.minmote.no/#!/artikkel/23577176/ta-en-sniktitt-2016-heteste-trender
http://shopping.side2.no/trender-for-2016/
http://www.minmote.no/#!/artikkel/23577176/ta-en-sniktitt-2016-heteste-trender
http://shopping.side2.no/trender-for-2016/
http://www.side2.no/mote/disse-trendene-skal-vi-ha-pa-oss-i-2016/3423176246.html
http://www.side2.no/mote/arets-jeanstrender-2016/3423187498.html

x